Werkgeverschap en beleidsuitvoering

Sport, bewegen en cultuur

SBG zet zich met meer dan 60 uitvoerende professionals op dagelijkse basis in om beweging te brengen in het leven van een ander. Momenteel vindt de inzet plaats in gemeente Delft, Rijswijk, Leiden, Lansingerland, Den Haag en Alphen aan den Rijn, Westland en Vlaardingen. Onze inzet kenmerkt zich door een daadkrachtige, duurzame aanpak waarbij landelijk en/of gemeentelijk beleid vertaald wordt naar een concreet actieplan, waarbij de kracht van lokale partners centraal staat. Samen dragen we dagelijks bij aan het realiseren van de actieve en gezonde samenleving waarin iedereen meedoet.

Al onze sport, cultuur en gezonde leefstijl professionals, adviseurs, projectmanagers, regisseurs en uitvoerders strijden dagelijks voor de gezonde maatschappij.

SBG staat klaar om ook uw gemeente te begeleiden naar een gezonde generatie in 2040.

Gezondheid

Valpreventie is één van de belangrijkste pijlers in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). De Ketenaanpak Valpreventie zorgt voor dalende zorgkosten en meer mentale en fysieke vitaliteit onder senioren in de gemeente. Daarbij ligt de focus op een integrale aanpak tussen de verschillende domeinen. SBG werkt al enkele jaren met ruim 20 gecertificeerde beweegcoaches volgens deze ketenaanpak en voert Valpreventie uit in gemeente Westland, Den Haag, Rijswijk en Vlaardingen.

In Den Haag zorgen zes vitaliteitsbegeleiders gezamenlijk voor het stimuleren van de gezonde leefomgeving. Dit doen zij middels het warm toeleiden van senioren met als doel zo lang mogelijk sociaal en vitaal actief te zijn.

Verschillende projectleiders besteden dagelijks aandacht aan de invulling van de ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en een team van vijftien professionals richten zich dagelijks op het vitaal ouder worden van senioren in verschillende gemeenten.

Allen vanuit dezelfde motivatie: het realiseren van de gezonde en actieve samenleving waarin iedereen meedoet.

Sociale basis

Iedereen in uw gemeente een stevige, gezonde en sociale basis. Onze vitaliteitsbegeleiders in Den Haag informeren, equiperen en ontlasten mantelzorgers om overbelasting te voorkomen met als doel de stevige sociale basis te realiseren.

Jaarrond ondersteunt SBG lokale initiatieven rondom het thema ‘eenzaamheid’, met onder andere een actieve rol binnen de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Vanuit de gedachte om op jongere leeftijd te investeren in deze sociale basis, werken dagelijks zo’n vijftien SBG’ers vanuit het Maatschappelijke Diensttijd-project MDT Young Talents aan het verstevigen hiervan. Met het doorlopen van een intensief traject door meer dan 2.000 jongeren, is er beweging gebracht in het leven van een kwetsbare doelgroep. 

Van beleid naar uitvoering

Het realiseren van de actieve en gezonde samenleving in uw gemeente

Van landelijk naar lokaal

Landelijke agendapunten worden teruggebracht naar een lokale aanpak.

Duurzaamheid

Met een projectmatige aanpak zorgen we samen voor een project met duurzaam karakter.

Integrale aanpak

Met ruim 100 medewerkers die multi inzetbaar zijn zetten we in op een integrale aanpak.

Impactgericht werken

Met projecten en activiteiten zorgen voor duurzame veranderingen of effecten.

  Resultaatgericht

  Samen met lokale partners werken aan dat ene resultaat: het realiseren van de gezonde en actieve samenleving.

   Een gezonde generatie in 2040

   Weerbare, gezonde mensen die opgroeien, leven, werken en wonen in een gezonde leefomgeving met een sterke sociale basis. 

    Ik denk dat we in Nederland echt een opgave hebben om mensen gezonder te krijgen en te houden. Daar is bewegen echt een heel belangrijke factor in!

     

    Karin Schrederhof

    Wethouder in gemeente Delft (2023)