Versterken van relaties tussen jongeren en politie
Samenwerking voor een veiligere en meer betrokken gemeenschap

 

Een interactieve manier om jongeren te betrekken

 

Recent werd in Rijswijk een bijzonder evenement georganiseerd genaamd “The Hunt”. Dit samenwerkingsproject tussen Politie Rijswijk, Handhaving Gemeente, Welzijn Rijswijk, Haaglanden Beweegt, en Ep!c Youth had als doel om de relaties tussen jongeren en de politie te verbeteren door middel van een interactieve en leuke ervaring.

Jongeren tussen de 13 en 23 jaar kregen de kans om als ‘voortvluchtigen’ alles op alles te zetten om uit de handen van de politie en handhaving te blijven. Het spel bleek een groot succes te zijn, want alle plekken waren al volgeboekt voor het evenement plaatsvond. The Hunt biedt meer dan alleen vermaak; het is een effectieve manier om jongeren op een laagdrempelige en plezierige wijze in contact te laten komen met de politie en handhaving.

Het evenement is bedoeld om wederzijds respect en begrip te kweken tussen beide groepen. Tijdens het spel werkten politie en handhaving nauw samen met jongerenwerkers om ervoor te zorgen dat de deelnemers niet alleen een leuke tijd hadden, maar ook leerden over de taken en verantwoordelijkheden van de handhavers.

Jay Thiele, een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bij de gemeente Rijswijk, zei hierover: “Wij zijn enorm verrast over hoe enthousiast mensen op The Hunt reageerden. Ik kijk er naar uit om op een leuke manier met jongeren in contact te komen. Ik ben benieuwd hoeveel er kunnen ontsnappen.”

The hunt rijswijk
Meidensport delft

Verhoogde betrokkenheid en positieve impact

The Hunt in Rijswijk heeft al bewezen een groot succes te zijn, met een enorme belangstelling en volledige inschrijvingen voordat het evenement zelfs maar had plaatsgevonden.

Het project is ontwikkeld om een belangrijk maatschappelijk probleem aan te pakken: de vaak vijandige houding van jongeren richting de politie en handhaving. Door elkaar beter te leren kennen in een leuke en sportieve setting, hopen de organisatoren dat er meer wederzijds respect en begrip ontstaat. Dit zou ertoe kunnen leiden dat jongeren meer geneigd zijn om met politie en handhaving samen te werken, hen te benaderen met vragen en ideeën, en minder vijandig staan tegenover autoriteiten.

Vanwege het succes wordt The Hunt nu in meerdere steden georganiseerd. Dit evenement is een uitstekend voorbeeld van hoe samenwerking tussen verschillende gemeenschapsorganisaties kan leiden tot een positieve verandering. Het succes van dit project benadrukt het belang van dergelijke initiatieven en moedigt andere gemeenschappen aan om soortgelijke projecten te overwegen. 

Samenwerking

Samenwerking tussen Politie en Handhaving voor positieve betrokkenheid.

Vertrouwen

Bevorderen van wederzijds respect en begrip tussen jongeren en autoriteiten.

Participatie

Grote belangstelling toont de behoefte aan soortgelijke evenementen.

Zo gek zijn ze nog niet die agenten en BOA’s. Ze zijn eigenlijk best leuk

Deelnemer ‘The Hunt’

 

 

 

Bekijk rechts de aftermovie van The hunt

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees meer over wat we doen

Gezondheid

Sociale Basis

Sport, Bewegen & Cultuur