Praatje met Faatje: Eerlijke verhalen van jongeren
Een podcast die de echte verhalen van jongeren deelt.

Een idee wordt werkelijkheid

 

Het idee voor “Praatje met Faatje” ontstond in een brainstorm van Young Talents, een onderdeel van Sportief Besteed Groep. Tijdens deze bijeenkomst mochten teamleden hun ideeën op kleine blaadjes schrijven, en het eerst waar Fadoua Kadi aan dacht was een podcast waarin jongeren hun persoonlijke verhalen delen.

Dit idee sloeg meteen aan. Vanaf het vroege concept in november, werd de podcast werkelijkheid in december. In januari begonnen de opnames, die zorgvuldig werden bewerkt en gepromoot in februari en maart. Met de lancering op 29 mei werd het harde werk beloond.

De podcast kon rekenen op de steun van diverse samenwerkingspartners zoals Sport Heroes en Studio5 Rijswijk. In eerste instantie dacht Fadoua aan een eenvoudige opzet met een tafel en twee microfoons. Maar dankzij het beschikbare budget en de samenwerking met Sport Heroes, werd het project veel groter aangepakt dan verwacht. De opnames vonden plaats in een professioneel opgezette studio bij FEEEL in Rijswijk, waar alles tot in de puntjes werd verzorgd. Fadoua stond versteld van de professionele setting en de ondersteuning die ze kreeg, wat een enorm verschil maakte in de kwaliteit van de opnames.

Meidensport delft
Meidensport delft

Verhalen die echt binnenkomen

Host Fadoua voert diepe gesprekken met jongeren over verschillende onderwerpen zoals verslaving, het doorbreken van taboes, en het vinden van hun unieke talenten. Met gastsprekers die hun persoonlijke ervaringen delen, biedt de podcast inspiratie en motivatie voor luisteraars. Deze verhalen geven het Young Talens traject een menselijke kant, waarbij de verhalen een krachtig zetje kunnen geven naar een positieve verandering in het leven van anderen.

Met Fadoua als host krijgen de verhalen een unieke toon. Haar merk, “Praatje met Faatje,” komt in elke aflevering tot leven door de eerlijke en open manier van interviewen. Dit maakt de podcast niet alleen interessant, maar ook diepgaand en oprecht.

De reis naar van deze podcast was een lang proces. Van meetings met Sport Heroes, het zoeken van de juiste gastsprekers tot aan de daadwerkelijke opnamesessies, waarbij Fadoua met een koffer vol outfits klaarstond, was elke stap een avontuur. Het doel van “Praatje met Faatje” is duidelijk: jongeren een stem geven en hun unieke verhalen delen met de wereld. De podcast biedt hen een platform om hun reis en ervaringen te delen, op een natuurlijke en eigen wijze, wat een positieve bijdrage levert aan hun zelfvertrouwen en de motivatie van de luisteraars.

Creativiteit

Een unieke benadering om jongeren hun eigen verhalen te laten vertellen.

Inspiratie

Motiverende verhalen die de weg wijzen naar een positieve verandering.

Ontwikkeling

Van een eenvoudig idee naar een professioneel en impactvol project.

Het leven is net als autorijden op de snelweg. Wat gebeurt er als je te lang achterom kijkt? Precies… een botsing! Vooruit kijken en af en toe je binnenspiegels gebruiken om te weten waar je vandaan komt.

Fadoua Kadi

Jongerencoach & host praatje met faatje

Bekijk rechts de eerste aflevering van ‘Praatje met Faatje’

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees meer over wat we doen

Gezondheid

Sociale Basis

Sport, Bewegen & Cultuur