Jongeren ontwikkelen zichzelf tot sterke inwoners
Maatschappelijke Diensttijd

Wat zijn we blij dat we in 2018 de kans pakten om met MDT te gaan “proeftuinen”. Door onze proeftuin The Real Social leerden en ontdekten we hoe we een MDT succesvol konden neerzetten. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd, een actieprogramma van de overheid waarin jongeren centraal staan, hun talenten ontdekken en competenties versterken, anderen ontmoeten en impact maken op de samenleving.

Inmiddels hebben we anno 2023 met MDT in de regio Zuid-Holland en Rijnland een breed netwerk opgebouwd met onderwijs en sociaal-maatschappelijke partners uit de sectoren sport, zorg en welzijn. Ons doel was om jongeren een fantastische experience te geven waarin ze zichzelf konden ontdekken en iets terug konden doen voor een ander. En dat is deze jongeren gelukt! Via vele leuke, diverse ontroerende en spannende activiteiten hebben meer dan 2000 jongeren laten zien waar ze goed in zijn, wat ze willen en wat ze belangrijk vinden. Deze jongeren hebben impact gemaakt! Ook de komende jaren gaan we door om jongeren te blijven enthousiasmeren een MDT-reis te maken.

MDT Young Talents

Sinds 2023 heet ons MDT-project MDT Young Talents. Met MDT Young Talents geven onze acht Young Talents- coaches een extra dimensie aan het leven van jongeren. Jongeren van 12-30 jaar worden in een traject van gemiddeld 15 weken (80 uur) in staat gesteld om op een inspirerende manier diverse skills op te doen en keuzes te maken voor de toekomst. Jongeren leren o.a. zichzelf te pitchen, een netwerkgesprek te voeren met een bedrijfsmanager of hun Linkedin profiel te boosten. Hun coaches begeleiden jongerenteams om hun idee te realiseren. Zo heeft een team jongeren in Delft een “buurtsoepie” gemaakt voor buurtbewoners in armoede of hebben jongeren van het mbo Rijnland in Leiden een kledinginzamelactie gehouden voor de Voedselbank.

2353

Jongeren

Sinds 2018 hebben 2353 jongeren van 14-27 jaar ons MDT programma “Young Talents” met succes doorlopen.

53

Samenwerkings
partners

Young Talents heeft door heel Nederland een MDT netwerk opgebouwd met meer dan 44 sociaalmaatschappelijke partners in de ICT, sport, zorg en welzijn en 9 onderwijsinstellingen

15

Gemeenten

Young Talents is met MDT actief in 15 gemeenten.

Mijn doel als jongerencoach is om jongeren tools en kennis mee te geven zodat zij hun kwaliteiten kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken. Het mooiste om te zien is dat zij door deelname aan MDT de verbinding met hun diepere wensen weer voelen terwijl zij iets betekenen voor hun omgeving.

Hellan Kocer

Jongerencoach

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees meer over wat we doen

Gezondheid

Sociale Basis

Sport, Bewegen & Cultuur