Het 100 jarig jubileum van Loosduinen
Een feest van verbinding voor jong en oud

Een eeuw vol

verbinding

In 2023 vierde Loosduinen een bijzondere mijlpaal – 100 jaar vol geschiedenis, gemeenschap en verbondenheid. De festiviteiten, georganiseerd door de Commissie Loosduinen in samenwerking met lokale bewonersorganisaties en bedrijven, waren een ode aan deze rijke erfenis en een viering van een eeuw van saamhorigheid.

De festiviteiten, uitgestrekt over drie weken van 10 juni tot 2 juli, brachten de inwoners van Loosduinen samen door leuke activiteiten. Het hoofddoel was niet alleen om te vieren, maar ook om te verbinden, eenzaamheid te bestrijden en de behoeften van verschillende groepen in kaart te brengen.

Jong talent in actie

Een van de kernwaarden van deze viering was het streven naar eenheid te midden van diversiteit. De diverse reeks activiteiten was ontworpen om mensen uit hun dagelijkse omgeving te halen, nieuwe connecties te smeden en een gevoel van gemeenschap te cultiveren.

Our Young Talents werd gevraagd om vier activiteiten te organiseren, elk gericht op een specifiek thema: Cultuur, Sport, Kunst, Feest en Kinderen jonger dan 12 jaar.

In samenwerking met de enthousiaste studenten van ROC Mondriaan – Evenementen Management, ondergingen jongeren van ‘Our Young Talents’ een MDT-traject. Dit traject begon met een bruisende brainstormsessie, waaruit vier sprankelende evenementen ontstonden die aansloten bij de diversiteit van jonge geesten in Loosduinen.

De betrokkenheid van deze jonge talenten ging verder dan enkel het organiseren van deze evenementen. Hun jeugdige energie, wensen en interesses vloeiden samen met de behoeften van hun doelgroep. Dit resulteerde niet alleen in de organisatie van prachtige evenementen, maar bood de jongeren ook de kans om zelf te genieten van wat zij gecreëerd hadden.

Verbinden

Door te stimuleren om nieuwe connecties smeden en een gevoel van gemeenschap te creëren.

Eenzaamheid bestrijden

Door mensen uit hun dagelijkse omgeving te halen. 

Eenheid

Het streven naar eenheid te midden van diversiteit.

Bekijk de video over
de bioscoopmiddag.

Benieuwd naar de mogelijkheden?