Haagse senioren blijven op de been door valpreventie trainingen
Ketenaanpak Valpreventie in vier gemeenten

Lagere zorgkosten door lager valrisico bij 2.000 senioren

Den Haag blijft staan maakt gebruik van 2 erkende interventies (Inbalans van Veiligheid NL en Functioneel trainen ouderen van TNO). Deze interventies worden gebruikt om thuiswonende senioren van 65+ te voorzien van valpreventieve trainingen. Sportief Plus bied zowel groepslessen aan van 13 weken als individuele trainingen van 4 weken. Beide valpreventie trainingen met als doel om preventief in te zetten op het voorkomen van vallen en toe te leiden naar structureel aanbod.

Deze interventies zijn een onderdeel van de totale ketenaanpak waar inventarisatie van bestaande activiteiten, samenwerkingspartners, werving, toeleiding, valpreventie interventie en borging de aanpak is om integraal te werk te gaan. Deze aanpak zorgt voor een domein overstijgend resultaat waar zorg, welzijn, sport nader tot elkaar komt om een complex vraagstuk zoals valpreventie aan te pakken. 

Integrale aanpak

Door deze inzet zorgen realiseren wij een integrale aanpak waar o.a. eenzaamheid bestrijding, vitaal ouder worden, gezondheid en vitaliteit wordt gerealiseerd.

Door continu te blijven bekijken welke partijen en domeinen onderdeel zijn of kunnen worden van de keten om valpreventie aan te bieden zorgen wij er gezamenlijk voor dat wij thuiswonende senioren kunnen signaleren, informeren, toeleiden, trainen en borgen.

750

Deelnemers

Door de inzet van Den Haag blijft staan voorzien wij ruim 750 thuiswonende senioren van erkende interventie valpreventie trainingen. 

50

Partners

Ruim 50 samenwerkingspartners vanuit verschillende domeinen van zorg, sport en welzijn.

3

Gemeenten

De ‘Blijft Staan’ aanpak vindt momenteel plaats in gemeente Den Haag, Rijswijk en Westland.

Het is voor mij belangrijk om van de deelnemers zelf te horen wat ze ervan vinden. Want we zijn begonnen in een aantal stadsdelen, maar willen bij voorkeur uitbreiden naar heel Den Haag.  

Kavita Parbhudayal

Wethouder Den Haag

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees meer over wat we doen

Gezondheid

Sociale Basis

Sport, Bewegen & Cultuur