De kracht van praktijkgericht leren
Het initiatief achter talentontwikkeling en sociale betrokkenheid

Young Talents – BOS Experience

Dit initiatief, ontwikkeld door Young Talents, biedt jongeren de kans om binnen het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en de opleiding Sport en Bewegen leefstijl en gezondheid te verkennen. Studenten krijgen de kans om hun talenten te ontdekken, praktijkervaring op te doen én iets terug te doen voor de samenleving.

Van theorie naar

praktijk

In het programma worden de studenten begeleid door ervaren coaches. De focus ligt op het toepassen van theoretische kennis in de praktijk, van het organiseren van sportactiviteiten tot het werken aan maatschappelijke thema’s. Gedurende 15 weken worden ze intensief begeleid en reflecteren ze op hun ervaringen.

Studenten ervaren de rol van vitaliteitsbegeleider, leren samenwerken met lokale organisaties, ontdekken de behoeften van de buurt en werken aan praktische vaardigheden. Leiden Vitaal vormt daardoor een unieke gelegenheid voor jongeren om zowel praktijkervaring op te doen als zichzelf te ontplooien binnen het domein van sport, welzijn en maatschappelijke betrokkenheid.

Talentontwikkeling

Studenten verkennen de rol van vitaliteitsbegeleider waardoor ze hun talenten en competenties verder ontplooien.

Hybride leren

Theoretische kennis kan worden toegepast op de sportactiviteiten die zij organiseren, de wijkanalyses en het werken aan het stimuleren van een gezonde levensstijl.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het programma stimuleert betrokkenheid door jongeren actief te laten bijdragen aan lokale initiatieven.

 

Bekijk hier de video van de boks clinic van Levi Rigters aan studenten van het ROC Mondriaan

Benieuwd naar de mogelijkheden?